Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

BREAKING NEWS: ROMÂNIA AMENINȚATĂ DE PREȘEDINTELE COMISIEI EUROPENE

JUNKER: DACA LEGILE JUSTITIEI RĂMÂN ÎN ACEASTĂ FORMĂ, DISCUTĂM ÎN ALȚI TERMENI DESPRE SCHENGEN ȘI MCV

Autor: Redactia

La întâlnirea de la Bruxelles de miercuri dintre președintele Iohannis și Președintele Comisiei Europene, la conferința de presă comună Jean Claude Juncker, a spus că în acest moment sistemul judiciar din România funcționează, dar că CE nu va accepta pași înapoi în ceea ce privește statul de drept.

El a adăugat că este bine informat în ceea ce privește situația din România. Juncker răspundea astfel declarațiilor recente ale unor lideri din România, care au spus recent că oficialii europeni nu sunt corect informați despre procesul de modificare a legilor justiției și codurilor penale.”

„Statul de drept a făcut progrese remarcabile în România, și nu vom accepta ca România să facă pași înapoi pe acest drum. Trebuie să fie un proces ireversibil și am încredere în sistemul judiciar din România. Sunt foarte bine informat de ceea ce se întâmplă în acest domeniu”, a declarat Juncker.

Președintele Comisiei Europene a lansat un avertisment în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen și ridicarea Mecanismului de cooperare și verificare (MCV), legându-le de modificarea legislației din domeniul justiției.
„Dacă legile (justiției, n.r.) din România rămân în forma adoptată de Parlament, discuțiile despre ridicarea MCV și aderarea României la Schengen se vor pune în alți termeni”, a spus Președintele Comisiei Europene.