Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

RĂZBOI DIPLOMATIC INTRE ROMÂNIA ȘI UNGARIA

Autoritățile de la Budapesta nici nu vor să audă de sancționarea extremiștilor unguri care au vandalizat ambasada României.

Autor: Redactia

Ministrul de externe Teodor Meleșcanu a convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe pe ambasadorul Ungariei la București pentru a da explicații în legătura cu incidentul petrecut în noaptea de 13 spre 14 ianuarie când un grup de extremiști aparținând ”Mișcării celor 64 de Comitate” au vandalizat ambasada României la Budapesta.

Totodată Meleșcanu a solicitat autorităților ungare asigurarea și întărirea pazei la sediul ambasadei României la Budapesta pentru a evita eventuale acte de violența ale extremiștilor maghiari.

”Am cerut masuri sporite, pentru ca din pacate exista posibilitatea procedurii acestor tipuri de acceindete si am facut apel la autorităţile ungare să asigure inviolabilitatea şi integritatea sediilor misiunilor româneşti şi personalului”, a declarat Meleșcanu la Antena 3.

Pe de alta parte, Ministerul de Externe din Ungaria califică inacceptabile declaraţiile premierului Mihai Tudose şi aşteaptă scuze de la acesta, potrivit dailynewshungary.com.

Declaraţiile premierului român “depăşesc toate limitele, sunt fără precedent în politica europeană şi marchează pentru totdeauna sufletul şi memoria tuturor ungurilor”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta, Balazs Hidveghi.