Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

INCREDIBIL: UN PROFESOR DE RELIGIE S-A MASTURBAT IN FAȚA ELEVILOR

OAMENII PATRIARHULUI, PARCHETUL ȘI MINISTERUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI FAC ANCHETĂ

Autor: Redactia

Potrivit Antena3, unprofesor de religie la un liceu din localitatea sibiană Copșa Mică, care este și preot, e acuzat de părinții unei eleve că s-a masturbat la școală, chiar în timpul unei ore. Eleva susține că l-a filmat chiar în momentul în care făcea aceste gesturi obscene. Mama fetei este decisă să depună plângere la Poliție și spune că este decisă să nu își mai lase fata la școală până când nu va pleca acel profesor. 

Dascălul a fost filmat de una dintre eleve, care, ulterior, a arătat imaginile şi dirigintei, care în mod şocant, aceasta nu a anunţat conducerea şcolii, ci chiar le-a recomandat părinţilor care aflaseră despre incident să nu spună nimic şi să lase lucrurile aşa. „Copila a avut ore cu domnul profesor. Ea a fost la ore, nu a fost atentă la ce s-a întâmplat. O colegă a filmat și când au ieșit în pauză, a trimis la câteva colege filmarea. Eu i-am controlat telefonul și am văzut filmarea. Sunt pregătită să pun o plângere. Am fost sunată de doamna diriginta și a zis să lăsăm așa și să nu spunem nimic. A spus o colegă că nu spune că îi e frică. A zis că poate o dă afară din școală. Nu vreau să fiu călcată în picioare, nu e normal”, a declarat mama unei eleve, la Antena 3.

"În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică", a anunţat IPJ Sibiu, citat de Agerpres. Inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, Claudia Mery Simtion, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că a primit vineri, pe fax, demisia profesorului de religie de la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică. "Am de puţin timp demisia domnului profesor pe fax. La nivelul liceului continuă o cercetare pentru a vedea ce s-a întâmplat. De asemenea, conducerea şcolii verifică şi dacă au fost implicate alte persoane, dacă dirigintele ştia de aceste imagini şi nu a spus", a spus Simtion. Mitropolitul Ardealului: Dacă se adevereşte că preotul profesor de la Copşa Mică a greşit, aşa ceva este de neconceput

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, pentru AGERPRES, că a început vineri o anchetă şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat. În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului. "Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput", a menţionat ÎPS Laurenţiu Streza.