Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

BREAKING NEWS: IOHANNIS CEDEAZĂ ÎN FAȚA LUI DRAGNEA

PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS L-A DESEMNAT PREMIER INTERIMAR PE MIHAI FIFOR, MINISTRUL APĂRĂRII

Autor: Redactia

În urma demisiei premierului Mihai Tudose, Președintele României Klaus Iohannis a cedat în fața lui Liviu Dragnea și l-a desemnat premier interimar pe Mihai Fifor, ministrul apărării.

În urma amenințărilor cu declanșarea procedurii de suspendare venite din partea unor lideri PSD, cele mai dure fiind făcute de ministrul muncii Olguța Vasilescu, Iohannis ar putea accepta propunerea de premier din partea PSD, având în vedere că acesta nu se bazează pe o majoritate în Parlament în cazul unui vot pentru demiterea sa.

"Premierul Tudose mi-a înainte demisia și am acceptat-o. Această situație în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și este o situație care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem două guverne PSD eșuate. Acum evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de multe situația de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă care va duce la stabilirea unui nou guvern pentru că această nesiguranță nu trebuie să degenereze în instabilitate politică și vreau să previn posibile urmări negative ale acestei crize generate în interiorul PSD.

După demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor interimar la conducerea Guvernului. Și am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine", a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

De altfel,propunerea PSD pentru nominalizarea unui nou premier ar putea fi respinsa de președitele Iohannis, ceeace ar crea o nouă criză politica care ar putea duce la alegeri anticipate.