Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

BREAKING NEWS: BĂSESCU LOVEȘTE DIN NOU

Autor: Redactia

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat la B1TV, că ministrul de Interne a provocat criza din PSD,"probabil îndemnată de Dragnea", anunţând public schimbarea şefului Poliţiei Române, cu toate că nu avea prerogative şi ştiind că premierul Mihai Tudose nu este de acord cu acest lucru.

"Doamna Carmen Dan este vinovată. Ştiind că desemnarea şefului Poliţiei depinde de premier, cum anunţi tu public că va fi schimbat şeful Poliţiei fără să ai acordul premierului? Dacă nu poţi, de ce nu discuţi cu premierul? S-a pus singură într-o situaţie extrem de dificilă prin refuzul pe care i l-a administrat premierul imediat ce a spus să fie schimbat. Eu pe sursele pe care le am aflu că doamna Carmen Dan a ştiut că premierul nu a vrut să îl schimbe pe şeful Poliţiei şi a provocat criza, probabil îndemnată de Dragnea, dar nu vreau să fac un păcat", a afirmat Băsescu.

Basescu crede că la ședința Comitetului Executiv Naţional al PSD, Liviu Dragnea "va propune menţinerea doamnei Carmen Dan în Guvern, pe care foarte probabil Tudose o va accepta". El consideră că menţinerea ministrului de Interne în Executiv este "o împăcare ruşinoasă" care îl va "descalifica" pe Tudose ca prim-ministru.

"A doua variantă este aceea care salvează Guvernul. A doua variantă ar fi ca Dragnea să înţeleagă că premierul nu poate să o mai ţină în Guvern pe doamna Carmen Dan, să o retragă şi să îşi pună tot un om al lui şi asta ar rezolva problema instituţional", a precizat Băsescu.

Băsescu a mai spus că este de părere că înlocuirea lui Tudose şi menţinerea în funcție a lui Carmen Dan este o soluţie care l-ar "decredibiliza" pe Dragnea atât pe plan intern, cât şi extern.